Kassa en automatisering

De meeste ondernemingen beschikken tegenwoordig over moderne kassasystemen of gaan over op het vervangen van verouderde kassa systemen. Een modern uitgevoerde kassa kent veel meer functionaliteiten dan alleen het opmaken van de rekening en het uitprinten van een kassabon. De kassa en automatisering zijn vandaag de dag onlosmakelijk met elkaar verbonden en er is dan ook eerder sprake van een centraal informatiesysteem, dan alleen maar meer van een afrekensysteem.

Elektronische kassa

Een elektronische kassa kan in tegenstelling tot de verouderde mechanische kassa’s alle gegevens bewaren. Door een bepaalde functietoets te selecteren is het met een elektronisch kassasysteem mogelijk om een dagomzet, weekomzet of zelfs jaaromzet uit te draaien. Hierdoor krijgt u als ondernemer een perfect overzicht van verkopen en uitgaven, die ook nog eens gespecificeerd zijn. Bij een mechanische kassa worden bedragen slechts van één dag geregistreerd. Dit type kassa’s telt gewoon alle bedragen bij elkaar op en kan aan het einde van de dag de totalen laten zien van de verkoop. Aangezien bij een dergelijk kassasysteem de gegevens vervolgens handmatig genoteerd moeten worden in een kasboek of in de computer moeten worden ingevoerd, is dit afrekensysteem inmiddels achterhaald.

Computer kassasysteem

Computer kassasystemen kennen nog meer functionaliteiten dan een elektronische kassa systeem. Een computer kassa kan namelijk ook gebruikt worden om bijvoorbeeld een opdracht naar de productie te sturen en voor het bijhouden van de voorraad. Een computerkassa kan zelfs dienen om de boekhouding op een accurate wijze optimaal bij te houden.

• Elektronisch kassasysteem met geheugen
• Mechanisch kassasysteem zonder geheugen
• Computer kassa met uitgebreide functionaliteiten

Voordelen computerkassa

Het voordeel van een computer kassa is, dat er ook andere apparatuur op kan worden aangesloten, variërend van een handscanner tot een leespen en van een automatische tapinstallatie tot een printer. Bij de verkoop van een artikel wordt geregistreerd dat de voorraad met het betreffende artikel is verminderd. Dat biedt het voordeel voor u als ondernemer om tijdig een nieuwe voorraad te bestellen. De relatie kassa en automatisering biedt dan ook meerdere voordelen. Er zijn wat dat betreft geautomatiseerde kassa’s met beperkte en met uitgebreide functionaliteiten beschikbaar.

U kunt voor een kassa met geautomatiseerde functionaliteiten hier gelijk een vrijblijvende offerte aanvragen bij verschillende leveranciers.

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.